Sunday, March 3, 2019

Yemek tarifleri



Kıbrıs Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
3 yumurta
yarım su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı kadar galeta unu
1 su bardağı kadar ceviz içi
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Şerbeti için:
2 su bardağı kadar su
2 su bardağı kadar şeker
1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısı Yapılışı
Şerbetli bir tatlı olduğu için öncelikle şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakalım. Bunun için önce bir tencereye suyu ve şekeri koyun, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 20 dakika daha kaynatın. Birkaç damla limon eklemeniz şart değil, çünkü şekerlenmeyen bir tatlı. Şerbet iyice kaynayınca altını kapatalım ve vanilyayı da ekleyip soğumaya bırakalım.
Sonra kekini hazırlamaya geçelim. Geniş ve derin bir kapta yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleri de sırayla ekleyin ve karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye dökerek ısıtılmış olan 160 derece fırında pişirin. Fırından çıkınca ilk sıcaklığını atınca soğuk şerbeti üzerine dökün ve soğumaya bırakın.
Kreması için de kremşanti dışındaki malzemeleri bir tencerede muhallebi seklinde pişirin. Ocaktan alınca kremşantiyi ekleyin ve blenderden geçirin.
Kekinizin iyice soğuduğundan emin olunca muhallebiyi üzerine dökün. Üzerine isteğe göre bolca Hindistan cevizi veya ceviz ezerek serpin. Tatlı buzdolabında 3-4 saat bekleyince servis yapabilirsiniz. Kıbrıs tatlı tarifleri sunuma hazır.

No comments:

Post a Comment